Eén jaar geleden kwam het bericht dat vertaalster Annemarie van Ewyck overleden is. Van Ewyck had een groot engagement in de verbeeldingsliteratuur. Naast vertalen was ze één van de drijvende krachten achter het Nederlands Contactcentrum voor Science Fiction. Daarnaast heeft ze ook vaak de kar getrokken voor verschillende conventies. Om dit engagement te promoten, reikt Stichting Fantastisch Genre vanaf 2018 jaarlijks de Persoonlijkheidsprijs Annemarie van Ewyck uit. De winnaar krijgt eeuwige roem en wordt in de bloemetjes gezet tijdens de Dag van het Fantastische Boek op 14 april 2018 in Tolhuistuin Amsterdam. Wie ontvangt de allereerste Persoonlijkheidsprijs Annemarie van Ewyck? Jij hebt hier een duidelijke stem in.

Wie moet de persoonlijkheidsprijs Annemarie van Ewyck winnen?

Iedereen – dus ook jij – kan een onbeperkt aantal kandidaten nomineren voor de persoonlijkheidsprijs Annemarie van Ewyck. Bestuursleden van Stichting Fantastisch Genre kunnen geen nominaties indienen.

Uit alle geldige kandidaten kiest het bestuur één winnaar. Deze wordt gehuldigd tijdens de Dag van het Fantastische Boek op 14 april 2018 in Tolhuistuin Amsterdam. Jouw nominaties inzenden kan vanaf vandaag. De inzendingstermijn sluit op 14 februari 2018 om 23u59.

 

Criteria voor de nominatie

  • De persoon heeft een groot engagement getoond ten opzichte van één van de genres fantasy, sciencefiction en/of horror.
  • Niet enkel schrijvers, maar ook organisatoren, redacteurs, vertalers, illustrators en andere professionals komen in aanmerking voor de persoonlijkheidsprijs.
  • De persoon leeft nog op het moment van het indienen van de nominatie.
  • Het gevierde engagement moet minstens gestart zijn vóór 1 januari van het jaar waarin de prijs uitgereikt wordt. Dit engagement moet niet afgerond zijn op het moment dat de prijs uitgereikt wordt.

Het reglement kan je hier lezen.

Wie nomineer jij?

Tot en met 14 februari 2018 kan je jouw nominatie mailen naar yarrid.dhooghe@fantastischgenre.eu of je gebruikt hiervoor het contactformulier hieronder. Een nominatie is geldig als we ALLE gevraagde gegevens ontvangen:

  • naam, hoedanigheid van de genomineerde;
  • naam en contactgegevens van de natuurlijke persoon die de nominatie indient;
  • een duidelijke motivatie voor de nominatie van maximaal 100 woorden.

Voor elke geldig ingezonden nominatie maak je kans op 1 van de 3 duotickets voor de Dag van het Fantastische Boek op 14 april 2018 in Tolhuistuin, Amsterdam. Tot dan!

12 + 7 =

MEER BETALEN VOOR HETZELFDE TICKET?

Liever niet? Koop dan je ticket online.

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Share This