Stichting Fantastisch Genre kondigt trots aan dat de Amerikaanse fantasyauteur Naomi Novik aanwezig zal zijn tijdens de Dag van het Fantastische Boek. Dit literair festival vindt plaats op zaterdag 14 april 2018 in Tolhuistuin, Amsterdam. Novik is de auteur van de Temeraire-reeks en het boek Ontworteld (de Nederlandse vertaling van Uprooted). De stichting heeft haar uitgenodigd als de keynote speaker van het literair festival. Uiteraard zal ze ook haar boeken signeren. Tickets kopen voor de Dag van het Fantastische Boek kan vanaf vandaag op onze website.

WIE IS NAOMI NOVIK?

 

Naomi Novik is in 1973 geboren in New York. Na haar studies in Engelse literatuur en Informatica was ze betrokken bij het computerspel Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide. Kort daarna koos ze voor een carrière als fantasyschrijfster. Haar debuut publiceerde ze in 2006: His Majesty’s Dragon is het eerste deel van haar wereldwijd geloofde Temeraire-serie. Niemand minder dan regisseur Peter Jackson (The Lord of the Rings, King Kong) heeft een optie op de verfilming van deze fantasyreeks.

Ook in Nederland is Naomi Novik geen onbekende. Uitgeverijen Luitingh-Sijthoff en Boekerij hebben bijna al haar boeken vertaald. In 2015 verscheen Ontworteld, de Nederlandse vertaling van Uprooted. Deze maand bracht Luitingh-Sijthoff dit boek opnieuw uit als paperback.

 

PERSOONLIJKE REFLECTIE SCHRIJFCARRIÈRE

Tijdens de Dag van het Fantastische Boek sluit Naomi Novik het middagdeel af met een keynote. Daar spreekt ze over haar inspiratiebronnen, fantasyboeken en misschien leest ze ook werk voor. Daarnaast is er een signeersessie georganiseerd door Stichting Fantastisch Genre, American Book Center en Luitingh-Sijthoff. ’s Avonds is ze aanwezig tijdens de uitreiking van de Harland Awards. Dit is je kans om Naomi Novik in levende lijve te ontmoeten! Koop vandaag nog je ticket voor de Dag van het Fantastische Boek.

MEER BETALEN VOOR HETZELFDE TICKET?

Liever niet? Koop dan je ticket online.

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Share This