Leven van lucht, fotosynthese of voedselpillen kan nog steeds niet, en zou volgens mij ook maar saai zijn! Tijdens de Dag van het Fantastische boek is er na de speech van Naomi Novik een mooi intermezzo van twee uur waarin je een hapje kunt gaan eten of dineren-op-stand ter voorbereiding van de uitreiking van de Harland Awards.

Genomineerden en inzenders van de Harland Awards:  zet die zenuwen aan de kant want het zou jammer zijn als je op deze mooie dag geen hap door de keel kreeg! En er valt heel wat te kiezen in de buurt van de Tolhuistuin.

Natuurlijk kun je weer zo’n mooie 3-minuuts cruise maken over het IJ en een leuk eettentje in het Centraal Station opzoeken. Het volledige aanbod vind je hier: http://www.mijnstation.nl/nl/amsterdam-centraal/eten-en-drinken

Maar nog veel leuker is het om te kijken wat Amsterdam Noord zélf allemaal te bieden heeft. Allereerst is er natuurlijk het eigen restaurant THT, waar je voor een schappelijk bedrag kunt genieten van kleine hapjes. De kaart heeft een ruime keuze voor vegetariers  Zie ik daar cheesecake met een bodem van bastognekoek?!  Reserveren is aan te raden en let op: betalen alleen met pin!

In de A’DAM-toren vind je The Butcher Social Club waar je terecht kunt voor een hele degelijke hamburger of een andere stevige hap met een hipstertintje. Reserveren is niet mogelijk.

In het Eye filmmuseum vind je Eye Bar Restaurant, met een schitterend uitzicht over het IJ en een ruim aanbod van gerechten in alle prijsklassen. Reserveren is mogelijk.

Pal tegenover de Tolhuistuin in het veerhuis vind je Café de Pont, met driegangenmenu’s vanaf 31 euro. Hier moet je niet zijn voor een snelle hap!

Even snel een patatje scoren kan bij de zelfbenoemde beste frietsalon van Amsterdam Noord, Pont Neuf, te vinden aan de zijkant van het veerhuis. Je bent er waarschijnlijk langs gelopen op de heenweg vanaf het station.

Aan de Buiksloterweg 27 zit Café ONS, in de volksmond Café Ot en Sien, met lekker stoer pubfood en goedkope pizza’s.

Iets verder noordelijk in de Van der Pekstraat en aan het Van der Pekplein is vanalles te vinden op het gebied van eten. Speciaal aanbevolen:

Voor liefhebbers van pizza of ander Italiaans: Il Pecorino aan het Van der Pekplein 11. Pizza’s vanaf 8 euro. Reserveren is aan te bevelen.

MEER BETALEN VOOR HETZELFDE TICKET?

Liever niet? Koop dan je ticket online.

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Share This