Tijdens de Dag van het Fantastische Boek kun je gedurende het hele middagprogramma genieten van speculatieve verhalen, voorgelezen door getalenteerde auteurs. De auteurs die al genoemd worden in onderstaand overzicht hebben de workshopweek De Geschiedenis van Morgen (2) gevolgd in maart: vier dagen intensief bezig zijn met futurisme, sciencefiction en schrijven. Deze zes auteurs hebben naar aanleiding van die workshops elk een kakelvers sciencefictionverhaal geschreven, dat ze tijdens de Dag ten gehore zullen brengen in de Silent Disco in de bar van de Tolhuistuin. Zij worden versterkt door SF auteur Floris Kleijne. Bezoekers die willen luisteren, krijgen een koptelefoon en worden zo helemaal in de woordenwereld van de auteur gebracht.

14.00 – 14.15 Roos van Rijswijk
14.15 – 14.30 Tom Hofland
14.30 – 14.45 Lisa Weeda
14.45 – 15.00 Simone Atangana Bekono
15.10 – 15.35 Floris Kleijne
16.15 – 16.30 Nisrine Mbarki
16.30 – 16.45 Joost Oomen

Deelnemers De Geschiedenis van Morgen:

Floris Kleijne (1970) won in 2004 de Writers of the Future Award en is actief lid van de SFWA, de Amerikaans/internationale beroepsgroep voor schrijvers van Science Fiction & Fantasy. Hij is de eerste Nederlander die zich daar ooit voor heeft gekwalificeerd.

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij De Nieuwe Oost i.s.m. Lebowski Publishers. Ze publiceerde op De Optimist, Samplekanon en in De Gids. Momenteel werkt ze aan een roman die bij Lebowski zal verschijnen.

Tom Hofland (1990) woont in Antwerpen / Rotterdam. Hij schrijft korte en lange verhalen, toneel en reclameteksten en maakt podcasts voor o.a. de VPRO. Zijn lovend ontvangen debuutroman Lyssa verscheen 21 maart 2017 bij Uitgeverij Querido en werd bekroond met het C.C.S-Crone Stipendium. Eind 2017 werd Tom uitgeroepen tot ‘het literaire talent van 2018‘ door De Volkskrant.

Roos van Rijswijk (1985) publiceerde proza in diverse literaire tijdschriften en is redacteur van het tijdschrift Tirade. Ze schreef columns voor Advalvas en toneel voor Theatergroep Thomas. Voor NRC Handelsblad bespreekt ze boeken. In 2016 verscheen bij Querido haar roman Onheilig, die werd bekroond met de Anton Wachterprijs.

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort, de novelle De zon als hij valt en de vinylsingle Joost Oomen.
Joost Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen en won in 2011 het Hendrik de Vriesstipendium voor nieuwe literatuur. In zijn vrije tijd is Oomen onderdeel van het literaire DJ-collectief Team KTW.

Lisa Weeda (1989) schrijft, maak literair programma bij Mooie Woorden in Utrecht, is co-host bij de literaire podcast Ondercast, modereert, interviewt en geeft les op ArtEZ en de Rockacademie Tilburg. In 2015-2016 was ze onderdeel van het Slow Writing Lab, het talentenprogramma van het Nederlands Letterenfonds. Eind 2016 verscheen bij De Nieuwe Oost haar in NRC gelauwerde chapbook ‘De benen van Petrovski’. In mei 2017 tekende ze bij De Bezige Bij voor haar debuut. Met team zzzap.me werkt ze aan een non-fictie VR installatie over een vrouw in het dorp Rozsypne, de plek waar een deel van de MH17 neerstortte.

Nisrine Mbarki (1977) is schrijver, docent en vertaler. Haar poëzie is eerder verschenen in literaire tijdschriften als Het liegend Konijn, de poëziekrant, Tirade en Boekie Boekie, ook stond ze op festivals Globale in Bremen en Felix Poetry Festival in Antwerpen. Als vertaler vertaalt ze Arabische poëzie naar het Nederlands. Hiernaast is ze mede oprichter en artistiek leider van theatergroep Landgenoten. Haar eerste voorstelling ‘Club Paradis’ is in 2016 opgevoerd en staat komend jaar in Duitsland. Nisrine is moeder van een zoon en woont en werkt in Amsterdam.

MEER BETALEN VOOR HETZELFDE TICKET?

Liever niet? Koop dan je ticket online.

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Share This