(Tweegesprek in het Engels)

Julie Phillips  en Naomi Novik zullen spreken over leven en werk van Ursula K. Le Guin, bekend van The Left Hand of Darkness, The Dispossessed, en de Aardzee-serie. Le Guin, die in januari overleed, was een van de invloedrijkste sf- en fantasy-auteurs, een onafhankelijk denker met een sublieme schrijfstijl en een sterk geloof in de subversieve kracht van de verbeelding. Phillips heeft Le Guin, haar familie en haar vrienden meermaals geïnterviewd als deel van haar onderzoek voor Le Guin’s biografie. Ze zal ingaan op Le Guin’s bijzondere jeugd, de onverwachte wendingen in haar schrijfcarrière, en haar inspiratiebronnen.

Julie Phillips is de schrijver van James Tiptree, Jr.: The Double Life of Alice B. Sheldon, dat werd bekroond met een Hugo, de Locus Award en de National Book Critics Circle Award. Ze woont in Amsterdam en werkt aan een biografie van Ursula Le Guin.

Naomi Novik is bestsellerauteur, onder andere van de Temeraire-serie, Ontworteld en het nog te verschijnen Zilvergaren. Zij is speciaal in Nederland voor de Dag van het Fantastische Boek.

Freya Sixma leidt het gesprek.

Terug naar het overzicht van het programma.

Event Timeslots (1)

De Fantastische Grote Zaal
-

MEER BETALEN VOOR HETZELFDE TICKET?

Liever niet? Koop dan je ticket online.

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest