Hoogtepunt in de voorpret

Ik heb in 2014, na het verschijnen van het kinderboek Heksenwaan, besloten om op een minder klassieke manier reclame te maken voor mijn boeken. We worden al zo erg bestookt met reclame-uitingen, via alle media. Ik vraag me af of dat nog werkt.

Liever geef ik mensen een voorproefje, of bied ik een ervaring die raakt aan mijn verhalen en die dezelfde sfeer ademt. Zo maak ik de mensen deelgenoot van mijn werk.

Iris Compiet en ik zijn vanuit die gedachte ooit The Grim Collective begonnen. Ik inspireerde haar met mijn verhalen, en zij maakte prachtige tekeningen. Die tekeningen waren zelfstandige kunstwerken, maar fungeerden deels ook als reclame voor mijn boeken.

De Wolffs Bestiarium

Een soortgelijke samenwerking heb ik nu tijdelijk met Maarten de Wolff. We houden een crowdfund en gaan met het geld dat we ophalen een boek uitgeven dat gaat over de liefde voor boeken. Het werk wordt hardcover en prachtig geïllustreerd door De Wolff. De crowdfund duurt tot 27 april. Mensen kunnen in die tijd bijdragen, en leuke tegenprestaties ontvangen, via voordekunst.nl.

Om de crowdfund onder de aandacht te brengen, laten we via Facebook al heel veel voorproefjes zien, voornamelijk van Maartens illustraties. Aan de tekst ben ik nog bezig, dus dat is lastiger te delen. Een voorlopige versie van het eerste hoofdstuk is al naar de opmaak.

De Show BESTIARIA

Hoogtepunt in de voorpret is de show BESTIARIA. De repetities daarvoor zijn nu – een week voor ons eerste optreden – in volle gang. Zeker drie keer per week ben ik een dagdeel in de dansschool te vinden. We nemen dan de show door, of repeteren met de dansers. Ik ben verteller, en we nemen de toeschouwers mee in mijn wereld. Dat is heel bijzonder om mee te maken, want tussen de repetities door ben ik ook echt nog grote stukken aan het schrijven in De Wolffs Bestiarium. Zo leef ik dag en nacht in mijn boek.

Hoe de show er uit gaat zien

Het boek is een roman en een naslagwerk in één – waarin hoofdpersoon Anton een bestiarium samenstelt (een encyclopedie van dieren) terwijl hij van alles meemaakt.
Dat proces van samenstellen is ook de rode draad in de voorstelling geworden. Ik neem het publiek letter voor letter mee.
Ik heb een groep bevriende kunstenaars bereid gevonden om muziek of dans te ontwikkelen, die bij een dier past. Zo beeldt een groepje meisjes dansend bij de letter A ‘de alruin’ uit, en later bij de letter S, ‘de spotvogel’, op muziek uit de film ‘The Hunger Games deel 2’. Er is een goede pianist, die ‘de fee’ en ‘de rog’ doet, en zelfs een klein orkestje Indische muzikanten die uitheemse diersoorten doet: de Oerang Oetang en de Indische olifant.

Ik denk dat het iedereen zal verrassen. Mij heeft het in ieder geval verrast. Nu maar hopen dat de mensen de crowdfund gaan steunen…

De show BESTIARIA wordt mede mogelijk gemaakt door Maarten de Wolff, Dansschool Bransz, Gamelan Ensemble Wiludjeng, Hermanus Artisticus en Martijn Adelmund.

Mensen kunnen dit project steunen via voordekunst.nl/projecten/7089.

(foto: Catalijn Adelmund)

Terug naar het overzicht van het programma.

Event Timeslots (1)

De Fantastische Grote Zaal
-

MEER BETALEN VOOR HETZELFDE TICKET?

Liever niet? Koop dan je ticket online.

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest